Pitäähän sitä pysytellä ajantasalla. Tänä viikonloppunahan on pihabongaus.

Tässä meikäläisen sunnuntaibongaukset.

Huolimatta jumalattomasta päänsärystä, (joka on seurausta tyhmästä päästä. Yleensä tyhmästa päästä kärsii koko kroppa, nyt vain tyhmä pää. Mitäs en nukkunut eilen päivällä kuin tunnin. Ei ole nuori enää ,ei!), bongattiin seuraavat asiat:

Kukonpoikia yöllä, eivät kiekuneet, örisivät enimmäkseen. Käynti hieman hoipertelevaa. Muutama kananenkin ja tipu (Curvi bikini).  Eivät viime yönä pitäneet tavanomaista kirkumista ja motkotusta. Parveilivat juottolan ympärillä. Jokunen kävi kyselemässä kyytiä kotiorrelle. Taisi joukossa olla jokunen wiskisieppokin  (Ballidines preferae)

Rautatieasemalla loikki cityjänis. Metsäjänis bongattiin loikkimasta maaseudun rauhassa. Se ei ollut vielä ihan täysin valkoinen. Pari isoa valkohäntäkaurista keskellä Kylää taas. Siellä tuli jonkun onnellisen kotipuutarhurin omenapuut leikattua  ihan ilmaiseksi ja aikamoisella ammattitaidolla.

Kaupungilla hiljeni neljän jälkeen eikä Kylällä näkynyt ristinsielua ennen seitsemää. Lukuunottamatta yhtä pappaa, joka oli laatikolla jo ennen kuutta.

Päivällä on bongattu enimmäkseen urheilijoita tv:ssä. Silloin joskus ennenvanhaanvanhaanhyväänaikaanennenkuinisälampunosti jne., urheilua tuli aika harvoin töllöttimestä.  Maailmanmestaruus ja olympiakisoja oikein odotin jo monta kuukautta etukäteen. Kaikki kotityöt oli hoiduttu alta pois ja langat ynnä puikot varattu. Siinä katsellessa valmistui yhdet jos toisetkin villasukat. Nyt tuntuu olevan, ei vaan on,  liikatarjontaa monelta kanavalta ja samat kisat moneen kertaan. Ei jaksa enää... On maailmancup, euroopancup, suomenmestaruus, euroopanmestaruus, maailmanmestaruus, wrc, irc, open sitä ja tätä, biljardia, snookeria, golfia, lumilautailua, ja paljon paljon muuta.

On meillä harjoitettu oikeaa bongaustakin tänään: havaittu on talitiaisia, sinitiaisia, vihervarpusia pari sataa, varpusia, keltasirkkuja, mustarastaita, närhi, käpytikka, varis, pari harakkaa. Bongaus on suoritettu asianmukaisesti keittiön pyödän ääressä kahvia juoden.

En malta olla tuomatta tähän muutama outoa lintua, joita hyvinkin saattaa bongata sopivissa paikoissa. Ellunkana, Callina bohemiae. Äimänkäki, Cuculus cummastus. Wc-ankka, Toiletus putsaeus. Siipiveikko, Auervarae huijaeus. Selvä pyy, Bona fide. Nostokurki , Vecotin raskas. Sekä vielä uutisankka, Paparazzi nova anatidae. Lisää bongattavaa löytyy lintukirjasta: Outo lintu

Kiva, molemmilla koiruuksilla on juoksuaika.