on yksi kauppa, jossä myytävät tuotteet päätetään jossain hornukassa, ei ole pelkoa, että tulisi maisteltua jotain uutta ja jännittävää. Kuten valmiita salaattisekoituksia, kreikkalaista vähärasvaista jogurttia, nyhtöpossua, vähän erilaista juustoa. Vaihtoehtoja tosin löytyy, varsinkin riisisssä, muroissa ja mysleissä sekä valmiiksi viipaloidussa vaaleassa leivässä. Ja kaupassa käyntikin on nopeaa, ei tarvitse paljoa miettiä, minkä kymmenestä erilaisesta Edamjuustosta otat. Kaikki ne on samanmakuisia.

Sisareni asuu KeskiSuomessa ja siellä paikallisessa isossa maksiosuuskaupassa meikänaisen silmät leviävät teelautasen kokoisiksi. Sieltä löytyy vaikka mitä. Ihan mitä ikinä kuvitteletkaan tarvitsevasi. Jopa kunnollista ruisleipää.

Jos joskus haluan oikein revitellä ostoksilla, ajan 15 km päähän kaupunkiin, josta löytyy K-Supermarket, Lidl sekä Osuuskauppa. Tuntuu, että on jo valinnanvaraa vaikka kuinka.

Posti jakaa kaksi kertaa viikossa K-Marketin mainoksen. Ihan hukkaan heitettyä rahaa. Lähin K-Market nimittäin on 45 km päässä. Sentään ei ihan viime aikoina ole enää tullut K-Lähikaupan mainosta. Se kun lähti kylästä jo monta vuotta sitten. Kaupungistakin lähikauppa lopetti viime vuonna.

Taas on kitisty. Eikä ole ajateltu todellisten syrjäseutujen ihmisiä yhtään.