niin onnellinen, että olen eläkeikää lähestyvä, joidenkin lehtikirjoitusten mukaan jopa vanhus, enkä teini-ikäisten lasten äiti. Ainakaan jos lapset harrastavat sählyä, jalkapalloa, laskettelua tai jotain muuta suositeltavaa  liikuntaa.

Ja miksiköhän?

 Poika on juuri maksanut kahden pojan seuramaksut ja niihin liittyvät vakuutukset. 800 €. Siis kahdeksan sataa euroa. Sen lisäksi pitää ostaa mailoja, sisäpelikenkiä ym aiheeseen sopivaa. Onneksi sentään ei tarvitse ostaa merkkivaatteita peliasuksi. 

Talvella lasketellaan. Sukset, lauta, laskettelumonot, rinnemaksut ja RUOKA. Kebabit ynnä ranskalaiset ja muut herkut, jotka maksavat kympin annos. Siihen hommaan menee varmaan tonni talvessa.

Ei tarvitse terveysihmisten ollenkaan ihmetellä, että lapset istuvat tietokoneen äärellä. Eipä ole työttömällä tai yksinhuoltajalla varaa urheiluttaa lapsiaan. 

Unohtui vielä se kaikki kuskaaminen. Jos rinne on auki ja sen lisäksi käydään sählyharjoituksissa, tulee kilometrejä helposti parisataa viikossa.

Arvatkaas mitä luistimet maksavat? Ja arvatkaas kasvaako pojilla jalat ennenkuin järki. Luistelemaankin pitää viedä autolla viiden kilometrin päähän, kun ei täällä syrjäkylällä mitään ole. Eikä tämä kylä ole edes kovin syrjässä.

Toista se oli silloin, kun meidät lapset pieniä oli........Vanhoilla puusuksilla vedettiin pitkin metsiä ja pellolla laskettiin mäkeä. Luistimet oli ties mistä perittyjä ja luistinrata löytyi pikkulammelta. Tai olikohan se silloin kun mummi oli pieni....