Kuopus sanoi, ettei tämä vuosiluku tunnu hyvältä. Se on vissiin se 13 siellä perässä. Meillä taikauskoisille epäonnenluku,  vaan jospa tutkittaisiin muuta maailmaa, niin alkaa jo löytyä onnenlukujakin. Täytyypä paneutua asiaan, vaikka olenkin sitä mieltä, että tietokone vie ihan liian paljon aikaa kaikelta tarpeelliselta. Kuten huuhailulta, pötköttömiseltä, ja muilta ihmiselle elintärkeiltä asioilta.
Viime yönä meinasi tulla peurapaisti ihan väkisin jo töihin mennessä. Oli kyllä niin tien värinen, etten huomannut kuin ihan viime tipassa. Ja kun yksilö oli vielä niitä puolikesyjä, ei se aikonut mennä metsään ollenkaan. 
Mies suunnittelee (10-vuotissuunnitelmassa) metsään laavun tekoa. Ehkäpä hanke liikahtaa piirun verran eteenpäin tänä talvena. Tiedä häntä. Olisihan se mukavaa istuskella nuotion lämmössä ja katsella talitinttejä ja käristellä makkaraa. Nyt lumenkin puolesta saisi laavua tehtyä. Luontoäiti kun päätti sulatella nämä etelän 50 sentin lumet tiiviimpään 15 sentin korkeuteen.
Piti ottaa niin kuvia käsitöistä, mutta kamera on piiloutunut johonkin. Taisin viimeksi nähdä sen autossa. Ehtiihän noita.
Näin on polkaistu käyntiin alkava vuosi. Jos mahdollista vieläkin verkkaisemmin kuin edellinen. 
Eikä sitä kvandrantidien tähdenlentoparvea tietenkään näkynyt viime yönä. Räntää vaan viskeli. Vielä on mahdollisuus ensi yönä toivoa....