Otsikko sanoo kaiken olennaisen sisällön.

Talvi YYÄÄKKK. Olkoon sitten vaikka kuinka helkatan hieno talvipäivä hyvänsä. Silloin on kuitenkin pakkasta ziljoona astetta. Toivottavasti lunta ei tule yhtikään enempää.

Koko talvena en pistäisi nokkaani pihalle, jos se olisi todettu terveelliseksi elämäntavaksi. Mutta kun on pakko ulkoilla, ettei verenpaine nouse taivaslukemiin ja ennenaikainen kuolema uhkaa isolla viikatteella nurkan takaa. Onhan todettu, että istuminen on vaarallisinta mitä ihminen tässä maailmassa voi tehdä. Ei vissiin pilvenpiirtäjän rakennustyömiehen tai formulakuskin tai vuorikiipelijänkään ammatti ole yhtä vaarallista kuin istuminen. 

Töihinkin on mentävä, jotta riittää rahnaa ostaa kaikkea epäterveellistä kuten voita ja juustoa, punaista lihaa ynnä muuta suuhun pantavaa. Ja sitten päästiinkin itse asiaan: töihin. Ja siihen helkatan seurantalaitteeseen joka rekisteröi kaiken. Esim tyhjäkäynnin, jarrutukset, kiihdytykset, pysähdykset,kuoppaan ajot. näyttää metrilleen missä kulloinkin olet. On niin ihanaa ajaa viiden aikaan aamuyöstä neljääkymppiä nopeusrajoituksen mukaan mahdollinen toinen auto perässä (nopeusrajoitus sen takia, että siellä on viisi vuotta sitten lopettanut koulu) . Takana tulevassa autossa  kiroillaan ja näytetään keskisormea, kun se yrittää päästä ohi jossain suoranpätkällä. Kukaan muu ei sillä tiellä ajakaan neljääkymppiä kuin lainkuuliainen lehdenjakaja ja mahdollisesti päiväpostin immeinen, jos se on potkuja pelkäävä tyyppi.  "Lehdenjakaja, lehdenjakaja  kaikkien kaveri...." Jos tulee paljon ylinopeusrikkoja, voi työnantaja antaa potkut välittömästi. Mahtaa jonkun (joidenkin) korvat kihelmöidä kaiket yöt ja päivätkin, kun häntä/heitä muistetaan erinäisin kirouksin ja manauksin  öisin ja päivisinkin

Mistäs vielä valittaisi.Ei nyt tule mieleen mitään painokelvollista.

Uusi ristipistotyö on aluillaan. Ja taas istutaan. 

Kunhan ihana kevät koittaa ja tuo valkoinen töhnä sulaa pois, haravoin koko hehtaarin tontin ihan huvikseni.