tänä aamuna istunut yli tunnin ja tarkastanut toukokuun tilinauhaansa. Vaatii varhaisjakelun tilinauhan ymmärtäminen korkeampaa matematiikka tai useamman vuoden perehtymistä sekä joutavaa aikaa .

Varhaisjakajan toukokuun tilinauhassa oli 108 riviä tietoa jaetuista piireistä ja kappalekorvauksista,  20 riviä muita palkkatietoja,  esim. jakeluautolisä, perehdyttämislisä, vapaapäivävuorottelijalisä, 6 riviä lehtiä koskevaa tietoa mm, paksun lehden korvaus, sisäänpistetty liite ym., 7 riviä erilaisia vähennyksiä koskivia tietoa. Koko tilinauha on yhteensä 6 arkkia paperia.

Kertoo varhaisjakaja tässä vielä sen, että harjoittelijan perehdyttämisestä on varhaisjakajalle maksettu 0,86 € yöltä. Ja se siitä hyvästä, että puhuu kuin ruuneperi, ettei harjoittelija pääse nukahtamaan kesken kaiken. Ajaa normaalia hiljempää, ettei satu haavereita. Yrittää onkia lehtiä milloin hattuhyllyltä, koelaudalta, harjoittelijan sylistä tai mihin niitä sitten on saanutkin tungettua, kun harjoittelija istuu lehtien paikalla. Kertoo kaiken olennaisen jakamisesta. Muistaa varoittaa tietyistä teistä ja elukoista, joskus jopa asiakkaista.

Ja jos on ihan uudesta ihmisestä kyse, joka ei ole nähnyt sanomalehteä kuin luukusta sisään tungettuna, tätä ihanuutta kestää monta yötä. Joskus jopa viikon tai ylikin. 

Kuten varhaisjakaja on useamman kerran jo maininnutkin, saa sitten joitakin öitä istua sydän kurkussa, kun harjoittelija pääsee rattiin. Lisäksi on olemassa myös harjoittelijoita, joille on turha yrittää kertoa, että lehden saa laitettua luukkuun tai postilaatikkoon paljon helpommin, kun yritää sitä taitettua kulmaa ensin. Tai turha yrittää kertoa mitään muutakaan työtä helpottavaa niksiä. Kuten esimerkiksi miten auto kannattaa lastata, jotta työ sujuisi mahdollisimman sujuvasti. Myöntää toki varhaisjakaja, että pääosin harjoittelijat ovat ihan fiksua porukkaa. Ja mukavia ihmisiä.

Ei varhaisjakaja paljoa kai tiedäkään tämän maailman uusista kotkotuksista, mutta työnsä varhaisjakaja osaa etu ja takaperin ulkoa.

Alkaa varhaisjakajan koipikin olla pikkuhiljaa kunnossa. Ei tarvinnut enää nukkua varhaisjakajan selällään tyyny polven alla. Pisti nimittäin työterveyslääkäri siihen eilen kortisoonipiikin. Ja sanoi,että tälläinen vaiva on yleinen varhaisjakajan ikäisillä naisilla.

Vanhoilla akoilla.