huusi varhaisjakaja tänä aamuna, kun nosti katseensa jälleen tielle pistettyään aviisit asiakkaan lootaan. Siinä  peura seistä jökötti ihan auton keulan edessä  isot korvat pystyssä ja katseli pyöreillä silmillä. Kyllä pelästyi varhaisjakaja ja sitten alkoi sitä huvittaa. Harvoinpa sitä varhaisjakajakaan katselee peuraa silmästä silmään niin likeltä.

Paitsi eilen aamulla kotiin tullessaan. Silloin  varhaisjakaja kylläkin katsoi peuran kylkeä ihan lähietäisyydeltä. Kun se hyppäsi keskellä kirkonkylään varhaisjakajan toiotan eteen.

Eikä se silmiintuijottelija ollut ainoa peura mikä viime yönä näkyi.

Ja toiseksi pelästytti varhaisjakajan maitoauto, joka tupsahti pitkät päällä mäen nyppylän takaa. Pikkusen aikaa näkyi varhaisjakajan silmissä vain valoilotulitus. Onpa varhaisjakaja joskus miettinyt puoli kilometriä ohituspaikkaan peruutettuaan, että voisi maitoautokuski pistää vaikka valot pois päältä siksi aikaa. Virman autossa on niin huonot valot, ettei ne häkäise ketään, ei edes pitkät. Taisi olla varhaisjakajan vanhassa fiatuunossa paremmat lyhyet kuin näissä "vihreääpostia" tuovissa autoissa pitkät!

Tässäpä tämä varhaisjakajan raportti tältä erää.