varhaisjakaja, nuori poika, joka oli eräänä yönä jakamassa neljää piiriänsä, jotka yhdessä muodostavat piirikokonaisuuden.

Ja koskapa jostain käsittämättömästä syystä oli painosta tullut liian vähän ruåtsinkielisiä sanomalehtiä, jakoi poika vain kaksi piiriä, joihin myös ruåtsinkieliset lehdet riittivät ja meni kotiin tyytyväisenä jättäen kaksi piiriänsä kokonaan jakamatta.

Huomasi pojan esimies vasta työvuoroansa iltaviideltä lopetellessaan, että kahdelta jakamattomalta piiriltä oli tullut runsaasti rekuja. Siunasi esimies hetken aikaa alaistaan ja soitti sitten varhaisjakajalle, joka kiltisti meni ja paikkasi puutteen. Tuli tuo tunnin työ maksamaan virmalle 2,5 tuntia työtä ja 30 km.

Ei kyllä ymmärrä tämä varhaisjakaja, mitä pojan päässä on liikahtanut. Luultavasti ihan vähän. Ja kun yöpäivystävä ei ole mahdollisesti osannut pojalle ruåtsiksi selittää, että "vaikka ei kaikkia lehtiä olekaan niin ne, jotka on, jaetaan", ei poika ole suomenkielisestä selostuksesta ymmärtänyt hölkäsenpöläystä.

Hyvää yötä. 

Meinasi postintäti muuten myöhästyä aamulla töistä, kun heräsi vasta 07.50.