Varhaisjakaja on viime yönä pariin otteeseen kaivanut toiotaansa kinoksesta. Toisella kerralla parin herrasmiehen avustuksella.

Varhaisjakaja yöllä lähti avoimin mielin jakotyöhön. Ensimmäiset kinokset olivat jo heti reitin alkuvaiheessa. Kaasua ja menoksi.  Toisetkin kinokset meni ihan hyvin, vaikka olivat isommat. Kolmannet kun tulivat vastaan siellä korvessa, kääntyi varhaisjakaja takaisin ja ajoi reitin toiseen päähän 40 kilometriä.

Vähän varhaisjakajaa askarrutti Finbyn laaja peltoaukea, mutta rohkea  rokan syö. Melkein ehti varhaisjakaja  huokaista helpotuksesta, kun vastaan tuli viimeinen mutka ja siinähän sitä taas oli. Kaasua, kaasua ja läpi vähän kiemurrellen. Mutkaan oli jäänyt jonkun auto ojan pohjalle kiikkumaan. Sitä ja mutkaa varoessa varhaisjakaja ei sitten saanutkaan tarpeeksi vauhtia  takaisin tullessaan ja jäi kinokseen kiinni. Onneksi varhaisjakajalla on Hyvä Mies, joka oli kaukonäköisesti laittanut takakonttiin lapion. Kevyen kenttämallin, mutta lapion kuitenkin. Siinä sitten varhaisjakaja hetken kaiveli toiotaa kinoksesta ja pääsi jatkamaan matkaa.

Varhaisjakaja pisti vihoviimeisen lehden laatikkoon, ajatteli tiiviisti hetken kinostumaa jonka toisella puolella oli kääntynyt ympäri. Oli siitä joku toinen ehtinyt jo ajaa, joten varhaisjakaja ajatteli siitä läpi pääsevänsä. Kun ei viitsinyt taas kiertää ja olisihan tuo paljon lyhyempi matka kotiinkin.

Nyt liika harkinta ja liian pieni vauhti kostautui ja varhaisjakajan pikku toiota jäi kiinni kinokseen pari metriä ennenkuin olisi ollut sileä tie edessä. Ja niin maan perusteellisesti jäikin kiinni. Sattui sitten paikalle pari gentlemannia joiden avustuksella ja jumalattomalla lapioimisella saatiin toiota pois kinoksesta. Niin paljon oli lunta toiotan alla, että melkein pyörät kiikkuivat ilmassa.

Onneksi varhaisjakajaa odotti  lämmin kotiliesi ja kuuma kahvi

Olisi nyt varhaisjakajalla pieni pyyntö sinne ilmojenhaltijalle: Pistä ne saakelin ovet kiinni siellä koillisessa jo!! Varhaisjakajan pieni cockerikin on sitä mieltä, puhumattakaan pikku Nannasta. Joka verisesti oli loukkaantunut emännälleen, kun oli päälle puettu takki pyrypäivänä.

Nyt laittaa varhaisjakaja talvivarustuksen päälleen ja lähtee etsimään isompaa lumilapiota ja hinausköyttä laitettavaksi toiotan takakonttiin. Vastaisen varalle.