eli minä itte, varhaisjakaja, joka näillä näkymillä joutuu veivaamaan sitä Itellan katiskaa yökaudet aina 64,5 vuotiaaksi asti. Varokaa siis kaikki! Pitää kai sitä kakkostyötäkin sitten jaksaa ähertää vielä yli kuuskymppiseksi. Muuten, mikähän se parantaisi hämäränäköä? Tuli vaan yöllä ajamisesta mieleen.

Erään lehtikirjoituksen mukaan 57-vuotias on jo vanhus, niin mikäs sitten 65 vuotias on? Muumio vissiin. 

Lehtikirjoituksista puheen ollen. On tutkittu (taas) millainen ihminen kuolee nuorempana kuin ihmiset yleensä. Negatiivisuudella,kielteisyydellä,heikolla itsehillinnällä,impulsiivisuudella, kilpailuhenkisyydellä, siitä onko ulos- tai sisäänpäinkääntynyt, neuroottinen, huolestuvainen, avoin, miellyttävä, ei olekaan mitään tekemistä eliniän kanssa. Vaan elinikä määräytyy tämän tutkimuksen mukaan huonolla itsekontrollilla, taipumukseen laiminlyödä asioiden suunnittelu, muita vähäisemmällä tunnollisuudella. Jassoo.

Hallitus on sitten vääntänyt kuin ensisynnyttäjä jonkinnäköisen paketin.  Miten olisi jos vaikka koko valtiovalta siirtyisi vuoden 2007 palkkatasoon. Niin on jo osa Itellan työntekijöistä tehnyt (varhaisjakelu). Kai siitäkin jotain säästöä syntyisi. Minä jalomielisesti tässä nyt lupaan, ettei mitään väliä vaikkei palkka nousisikaan sitä viittä senttiä tunti ( n. 4,80 € kuussa), kunhan se ei vaan laske.

Kun kerran säästää pitää niin Miehen ja  minun täsmäisku tulevaan säästötalkooseen on  Otetaan koko peltoarsenaali, 2 aaria, käyttöön ja viljellään kaikki nauriista alkaen kotona. Kerätään takakonttiin itse yliajamat syötävät elukat. Pitää opetella veren poislaskeminen esim peurasta. Ai, eikö niitä saakaan ottaa... No ei sitä kukaan yöllä nää. Ja olisi ainakin koirille luita järsittäväksi. (Muista teroittaa puukko ja laita se toiotan takakonttiin). Kerätään metsästä sienet ja marjat. . Ja jos ei muuten saa säilöttyä, niin laitetaan sitten vesipuolukoita. Järvestä saa kai jonkinmoista säynävää.  Pitääkö tässä nyt opetella kalaakin syömään? No ainahan voi pitää kalapäivänä paastopäivän.

Vaatteita ei osteta. Kaivetaan vintistä vanhat ja tarpeen tullen käännetään. Astioita ei osteta. Tehdään pahkasta jos kirpparilta ei saa. Uusia huonekaluja ei tarvita meidän elinikänämme. Ehkä uudet patjat. Mutta mutta, oikeaa säästö- ja talkoohenkeä noudattaen: olkia riittää isännän pellolla. Niitä vaan pussiin ja kas siinä oiva patja. Ei nyt sentään. Jotain rajaa tähän hommaan.

Kerätään metsästä (omasta) ja tontilta kaikki mahdolliset risut ja männynkävyt poltettaviksi. Säästyy tuota sähköäkin sitten. Sammutetaan kaikki sähkölaitteet,  kun niitä ei käytetä. Tähänkin asti on. Vietetään paljon hämäränhyssyä. Se on vasta mukavaa..

Lääkäriin ei mennä kuin pää kainalossa. Luonnosta haetaan lääkkeet päänsärkyyn ja muihinkin vaivoihin. Eikä erikoissairaanhoitoon hakeuduta. Ja toivottavasti ymmärretään kuolla pois ennen vanhainkotia. Hammaslääkärissä pitänee käydä, että säästyy purukalusto leivän järsimiseen.

Lastenhoito-ongelmia ei meillä ,luojallekiitos, enää ole. Eikä lasten koulujuttuja. Niistä saa nyt huolehtia nuorempi sukupolvi.

Tuo autoilu on nyt kyllä vaikeampi pähkinä purtavaksi. Töihin ei millään viitsisi yöllä polkea 14 kilometriä. Vaikka on niitä sellaisiakin ollut ihan varhaisjakajan työtovereissakin. Taisi olla kyseisellä jakajalla peräti 30 km yhteen suuntaan poljettavaa. Mutta se oli muutenkin hieman erilainen mieshenkilö.

Meikäläisen auto on nyt 15 vuotta vanha. Eli olen saastuttaja ja turvallisuusriski Autoliiton mukaan. Suomalaiset kun lukeman mukaan ajavat ihan liian vanhoilla autoilla. Pitäisi olla uusi auto ja vaihtoväli korkeintaan 4-5 vuotta. Toden totta ja hemmetti vieköön. Minun Itellasta saamalla palkalla ja Miehen metsurineläkkeellä ei totisesti ostella uusia autoja tai vaihdeta uusiin viiden vuoden välein. Enkä ikimaailmassa laittaisi rahojani uuteen autoon. Enemmin sitten ostaisin polkupyörän ja ajaisin sillä työmatkatkin. Sen verran kun minäkin ajan, voi ne matkat ajaa vähän vanhemmallakin autolla. Ja päästöt olivat viime katsastuksessa mittauksessa alle puolet sallituista!

Kyllähän uusi auto hieno kokemus olisi kieltämättä. Ja kyllä minä sellaisella ajaisinkin,jos olisi varaa.

Täytyy tässä sen verran syntitaakkaa keventää, jotta tulee kyllä lyhyetkin matkat autolla ajettua. Olisi se aika hirveä paikka, jos pitäisi työmatka pyörällä ajaa. Se 14 km suuntaansa. Kuopus ajaa kaikki työmatkat pyörällä ja usein vielä kotiin tulessa ajaa vähän ylimääräsitä, niin että koko kotimatkaksi saattaa tulla 30 km. Siellä Puukenkämaassa, jossa suurimmat mäet ovat alikulkutunnelit.

Kai kohta tulee laki, että auto ei saa olla kymmentä vuotta vanhempi. Kenellä ei ole varaa tai haluja uuteen autoon niin  vanhat kotterot pois ja polkupyörät tilalle.

Tulipa taas vuodatus. Taidan keittää kunnon kahvit kahvinkeittimellä ja hyvästä, ties miten suuren hiilijalanjäljen omaavasta, kahvista. Ja syödä Laitilan Leivän tiikerikakusta palan. Joka on muuten hyvää, mutta maistuu liiaksi sitruunaesanssille tai jollekin.

Pistetäänpä vielä peräkaneetiksi asia jonka hyvin tiedän. Meidän säästöpakettimme on kansantaloudellisesti ruuan, vaatteiden, kulutustavaroiden osalta ihan päin mäntyä. Meidänhän pitäisi kuluttaa mahdollisimman paljon....

Ei tarvitse viininrypäleitäkään ostaa ihan vähään aikaan. Tässä kaksi vuotta sitten istutetun Fabelin rypälesatoa.

IMG_4360-normal.jpg