aamulla kotiin ja koskapa Mies ei ole vielä edistynyt sängystä ylös nousemaaan niin päättää varhaisjakaja keittää ihan itse aamukahvit. Ja kun varhaisjakaja sattuu muistamaan hyvän kahvin keitto-ohjeen, mittaa hän puhtaalla astialla veden keittimeen, pistää porot suodattimeen ja varmuuden vuoksi yhden ylimääräisenkin mitan. Napsauttaa varhaisjakaja keittimen päälle ja itseensä tyytyväisenä lukaisee paikallislehden kahvia odotellessa.

Kun varhaisjakaja kaataa kahvia kuppiin niin vähän varhaisjakaja ihmettelee kun pannu on ihan piripintaa ja vielä tippuukin. Varhaisjakaja maistaa kahvia ja toteaa sen haaleaksi ja pahalle maistuvaksi. Ja sitten muistaa varhaisjakaja, että pannuun jäi eilen iltapäivällä kahvia, kun kahvinjuojia ei ollutkaan niin montaa kuin oli varhaisjakaja ajatellut. Eikä muistanut varhaisjakaja kaataa vanhaa kahvia pois kannusta....

Sitten keittää varhaisjakaja uudet kahvit. 

Ihmettelee varhaisjakaja miltei joka päivä, että on muistanut mennä yöllä töihin, ottaa suurin piirtein oikeat lehdet mukaansa, mennä oikealle reitille ja vieläpä jakaa oikean lehden oikealle asiakkaalle, ajanut takaisin ja ajanut sen jälkeen vielä kotiin.

Tosin joskus herää varhaisjakaja kesken aamu-unien ja kauhistuu, että on myöhästynyt töistä. Menee toinenkin tovi ennenkuin varhaisjakaja saa itselleen selvitettyä, että on jo ollut sinä yönä leipää tienaamassa.