tai mennyt varhaisjakajan pääkoppaan.
Varhaisjakaja ajelee ohi laatikoiden, ajaa laatikolle ja lähtee laittamatta lehteä, laittaa väärän lehden, laittaa lehdet väärään laatikkoon, ajelee tiehaarojen ohi, miettii että mihis hittoon sitä nyt olikaan menossa.
Varhaisjakajan päässä pyörii lukemattomia asioita läpi yön ja lisäksi varhaisjakaja näkee painajaisunia työstään.Eikä varhaisjakajaa ei huvita työnteko.
Varhaisjakaja vaan tahtoisi olla kotona ja askarrella kaikkea muuta.
Varhaisjakaja on tehnyt heinäkuussa enemmän rekuja ts. jättänyt asiakkaan ilman lehteä kuin koko vuoteen yhteensä.
Lisäksi tuli varhaisjakajalle veetutusmieliala, kun vei eräälle aasiakkaalle lehden yöllä toisen jakajan piiriin. Toinen jakaja ei ollut löytänyt aasiakkaan postilaatikkoa vaan oli joutunut laittamaan lehdet perusjakelun mukana monena päivänä. Eikä sitä meinannut löytää varhaisjakajakaan eikä olisi ehkä löytänytkään sieltä pusikosta ellei aasiakas olisi ystävällisesti laittanut neonpunaista plakaattia: " Liiviläisten tie 5. Idiootti! " Onneksi ei ollut varhaisjakajalla kirjekuorta mukana , sillä olisi varhaisjakaja takuulla kirjoittanut kuoreen  nimeksi Idiootti ja osoitteeksi aikaisemmin mainitun ja laittanut tuomansa lehdet siihen.
Lisäksi näki varhaisjakaja näin vapaayön kunniaksi aamulla painajaisen. Oli reitin varrella satanut niin paljon lunta keskellä kesää, että varhaisjakaja eksyi reitiltä, kun ei teitä ollut aurattu ja harhaili siellä koko yön. Lopuksi asiakas lykkäsi varhaisjakajan potkukelkalla lehtien luo, jotka varhaisjakaja oli jättänyt odottamaan tien varteen. Jossain vaiheessa varhaisjakajakin potkukelkkaili, vaikka oli autolla sinne hankeen hurautanut.
Ja varhaisjakajan kesälomakin alkaa vasta puolessa välissä syyskuuta.