nimittäin lomapäivää. Edelleenkään en ole tehnyt mitään, mutta aattelin, että tänään voisi edes imuroida. Mahtuu sitten paremmin ensi viikolla sisään.

Kotikaupunkimme on lehtikirjoituksen mukaan kriisikunta ja lääkkeeksi siihen "kommunförbundets planeringschef" ehdottaa synnytysosaston lakkauttamista. Siitä synnytysosastosta on taisteltu kynsin hampain jo monta vuotta. Bättre folk pelkää oman kielisen palvelun heikkenemistä, jos pitää mennä Helsinkiin synnyttämään ja me suomenkieliset pelätään yleensä vaan palvelun heikkenemistä. 

Miksei voisi lopettaa koko sairaalaa, yhdistää kaikki koulut yhdeksi isoksi kouluksi. Sulkea muut terveyskeskukset, jättää vain yhden ison. Pistää kaikki vanhukset yhteen ja samaan yksikköön. Siitä lopetetusta sairaalastahan tulisi hyvä vanhustenkoti. Vanhaan mielisairaalaan, joka sekin on jo ajettu kaukonäköisesti alas, tulisi oikein hyvä koulu. Sinne mahtuisi koko kaupungin koululaiset. Ainoa ongelma on se, että ruåttinkielisille pitää saada vähän paremmat tilat, joten korjaaminen tulee hieman kalliimmaksi. Oikein hyviä ideoita, kas kun sitä ei ole julkistettu vielä. Kyllä se varmaan jonkun päättäjän salaisissa papereissa jo on suunnitteilla. Toivottavasti minua peittää kaksi metriä multaa ennen sitä.

Jos mitenkään olisi mahdollista, olisi Fiskars ja Billnäs (suosittelen nähtäväksi) siirretty jo ekenäsiin. Kyllä varmaan ekenäsin kauppiaita harmittaa, kun niin suuri osa turistien rahoista nyt virtaa tuommoisiin pikkukyliin. Billnäsissä on menossa Faces- jutut ja niitä kyläläisiä, jotka ei siitä mitenkään hyödy, harmittaa meteli ja ramppaaminen, niitä joita se jotenkin hyödyttää, ilahduttaa. Tietysti. On ollut ja tulee olemaan hirveää kädenvääntöä sen alueen tulevaisuudesta. Nyt kun siellä jotain tapahtuu (kesällä), valitetaan ja silloin kun rakennukset saivat rauhassa rapistua, valitettiin. Aamen.

Oonkos tänä aamuna vähän huonolla tuulella. Tulee kai kun lukee aamulla ensimmäiseksi kaikenlaisten  edellämainittujen cheffien juttuja paikallislehdestä ja oikein på svenska. Ettei kielitaito unohdu.

Tässä yhtenä päivänä lehdessä kerrottiin, että joku on saanut näkyvän näkymättömäksi. En usko ennenkuin näen. Vaikka olisi minkälaisia säteitä hyvänsä ei kyllä minunkaan läskit näkymättömäksi muutu. Oli tosin sellaista tieteellistä tekstiä, etten sitä ymmärtänyt puoliksikaan. Euroille osaan tehdä näkymättömyystempun ihan helposti. Ne kun antaa kauppiaalle niin näkymättömiin menivät. Tosin tilalle saa jotain roinaa.

Uusi päivä, uudet kujeet.