tavallinen päivä:

0110 herätys ja töihin. Piti oikein reitillä pysähtyä ja katsoa mikä tiellä onkaan juossut. Ilveksen jäljethän ne. Kun tulin viiden minuutin päästä takaisin, oli tuuli jo puhaltanut niin, että jäljet olivat hävinneet.

0550 kotona taas, aamukahvit ja nukkumaan.

1050 herätys. Tällä kertaa ihan itsekseen. Koiratkin nukkuivat

1115 ulos koirien kanssa. On se päällepukeminen yhtä sähellystä. Siinä oli tänäänkin mukana minun lisäkseni kolme kuonoa ja yksi jumalaton huiskuhäntä, yksi takajaloilla tanssija ja yksi kitisijä. Joku niistä kolmesta ei voi tajuta , että Matte pistää just sen sukan jalkaan. Ja kengän nauhat kyllä sidon itse, ei tarvitse auttaa, kiitos. Eikä tarvii vetää housun lahkeesta! Tänne se! Sitten siinä urahdellaan, hypitään ja leikitään, tökitään kuonolla naamaan,  niin että meinaa hermot mennä.

1205 sisään, vähän välipalaa, joulukoristeet laatikkoon. Mieskin tuli puukuorman kanssa metsästä. Iskias se tykkää siitä hommasta. Ei ole vielä niin paha kuitenkaan, että pitäisi jotain muuta tehdä kuin välillä valittaa

1300 koneelle. Tässä menee tunti, puolitoista.

Loppupäiväksi olen suunnitellut vähän siivousta. Pitänee taas kerätä pois HerraHoon tekemät sytykkeet, samoin Herran silpuamat laatikot. Tällä kertaa näkyy olevan muropakkaus(tyhjä), maitopurkki (tyhjä), muovipussi. HerraHoo on myös  luikauttanut matolle pikku pissit kostoksi siitä, kun ei Mies päästänyt sitä ulos puukuorman purkua valvomaan. Nanna kurnuttaa kuin sammakko. Pitäisi päästä syliin nukkumaan. Ja Lilli lepää hiiren hiljaa sohvalla pää tyynyllä, mutta korvat valppaana. Jos jotain  vaikka ilmaantuu.

Tänään taidankin ottaa jälleen ristipistotyön esille ja tehdä vihdoin viimein ne ystävänpäivän työt valmiiksi.

Nyt meni kirjoittaminen kymmensormijärjestelmäksi jossa yksi kirjoittaa ja yhdeksän lepää. Nanna vihdoin pääsi syliin ja sitä pitää toisellä kädellä pidellä, ettei tipahda polven päältä lattialla. Pitäisiköhän Nannalle hankkia sellainen mahareppu? Siinähän se kulkisi kätevästi, sylikoira, mukana.

Koirat vielä ulkoilevat tunnin toista Miehen kanssa.

Tylsän ihmisen päivä jatkuu ruuanlaitolla ja muilla taloustöillä, ehkä pikkuisilla nokosilla , käsitöitä mahdollisuuksien mukaan tehden, hyvä kirjakin on kesken, kunnes 2100 jälleen kutsuu ikioma sänky.

Ja huomenna on taas samanlainen päivä, paitsi että kukkakauppaan menen aamupäivällä.

 Nanna nukkuu sylissä kuono kyynärpään taipeessa.

Tämä on hyvää elämää.