on niin syvältä sieltä mihin päivä ei koskaan paista! Palvelua jos mitataan asteikolla 1-10, niin se on -100. Tavaraa saa odotella viikkotolkulla. Ihan tavallisempiakaan tarvikkeita ei ole hyllyssä, vaan "täytyy tilata". Sitten kun menee niitä hakemaan viikon parin päästä niin ei ole tilattu tai ei ole tullut vielä tai voi voi kun on unohtunut. Myyjiä ei saa kiinni mistään, ne luikkii karkuun, kun tulee tavallinen asiakas. Tai sitten ne on puhelimessa/tietokoneella/kahvilla/juttelemassa paikallisten svenska talande bondejen kanssa.

Sitten vielä hintaesimerkki. Ostin avaimenperän. Sellaisen ihan tavallisen, missä on muoviläpyskä 3 kpl:n pakettissa . Se maksoi 4,60. Toisessa liikkeessä se olisi maksanut 2,00 ja kolmannessa halpakaupassa 1,00! Kyllä tuolla hintatasolla jo pitäisi jonkinlaista palvelua saada!

 ja sitten ihan jotain muuta.

Jos keskustellaan vanhusten hoidosta, niin hoitohenkilökunta , omaiset ja kaupungin päättäjät ovat tienneet mikä on vanhustenhuollon tila  jo vuosikausia. Tosin kaupungin päättäjille, niille joilla ei ole omia vanhempia laitoksessa, on ihan sama miten niitä yhteiskunnalle tuottamattomia ihmisiä  hoidetaan.  Ai nyt heräävät kansanedustajat! Oikein järkyttyvät! Tyhmiäkö ne on?! Ilmeisesti. Niille pitää olla selvitys ennenkuin siinä talossa mihinkään asiaan otetaan minkäänlaista kantaa. Tai ehkä tämä vanhustenhoito onkin oikein EU direktiivillä määrätty! Silloinhan sitä pitää noudattaa K I R J A I M E L L I S E S T I.

Toinen juttu on Tammisaaren sairaalaan synnytysosaston alasajo. Sellaiset  vanhat horisevat ukot jotka tuskin enää muistavat miten lapsia tehdään, saati että olisivat milloinkaan olleet synnytyksessä mukana (akkojen hommaa) päättävät näistä naisille tärkeistä asioista. Siellä välkkyy oma etu, minkähän tärkeän viran sitä saa jos...  

Voi läppä, kyllä keittää!