tämän blogin esittelyä. Yöajatuksia  ja päivätoimintaa jne...

Ei tässä ole paljon viime aikoina ollut yöajatuksia muuta kuin, että äkkiä kotiin ja nukkumaan. Päivätoimintakin on ollut 90% työntekoa.

Mutta nyt alkaa tästä vihreästä talvesta nauttiminen. Toissayönä tuli vettä 50 mm ja viime yönäkin 15 mm ja koko päiväksi on luvattu vettä.

 Tuuleekin niin, että keinu makaa nurin niskoin nurmikolla ja vähän sydän syrjällään tässä odotellaan, milloin iso haapa kaatuu ja vie sähkölinjat seinästä mennessään. Muutamaan yöhön en ole uskaltanut pitää autoakaan sen alla vaan on pitänyt ajaa se pihalle. Onhan siitä muutama kerta soiteltu paikalliselle sähköyhtiölle, mutta ehkä ne odottaa että jotain todella tapahtuu ennenkuin siellä voidaan tehdä jotain. Vähän niinkuin virkavalta.

Jos totta puhutaan niin pidän tälläisestä ilmasta. Pistetään ihan pikkuisen tulta puuhellaan, keitetään iso muki maitokaakaota, kaivetaan kaapista pari keksiä, kömmitään sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa, vedetään vähän huovan kulmaa jaloille ja sitten nautitaan. Televisiosta tulee vanhoja elokuvia, niitä on mukava katsella ajankuluksi. Tätä nautintoa häiritsee ainoastaan Mies, joka tulee levottomaksi kun ei ole mitään oikeaa tekemistä, ja koirat jotka eivät voi ymmärtää ettei muka voi mennä ulos, sisään, ulos, sisään. Mies voisi vaikka mennä muttereita lajittelemaan verstaalle ja ottaa koirat mukaan.

Rastaan pesä puuliiterin oven päällä oli tyhjä, vain yksi rikkinäinen muna oli jäljellä. Talitintin poikaset pakoputken pöntössä ovat pirteitä. Västäräkki jäkättää pesäpaikan seutuvilla ja seuraa ohikulkevaa varmuuden vuoksi pihalle asti.

Ensi yönä on jo töitä, mutta päivätoiminta voi olla aika pientä, kun on vieraita odotettavissa.