varsin iloisena paljon ennen sianpieremistä lauantaiaamuna reitillensä iloisena siitä, että oli viimeinen työyö ennen vapaapäiviä.

Se ilo sitten loppuikin toisella laatikolla, kun kottero sammui. Varhasijakajan  startattua uudelleen ja ajettua seuraavalle laatikolle pysähtyi kottero taas. Ja kolmannella laatikolla ja sitten bussipysäkillä. Soitti varhaisjakaja päivystävälle, joka soitti hinurille. Siinä istui varhaisjakaja pilkkopimeässä ja odotti. Kokeili varhaisjakaja käynnistää kotteroa muutaman kerran, muttei se käyntiin lähtenyt.

Tuli hinausauto ja kuski hyppäsi kotteron ratin taakse ja hupskeikkaa, se käynnistyi. Kyllä varhaisjakajaa vähän ihan nolotti. Ajoi varhaisjakaja kotterolla edellä ja hinausauto varmuuden vuoksi perässä jättöpaikalle. Ja juuri ennen jättöpaikan pihaa sammui kottero taas. Sai varhaisjakaja liuutettua kotteron pihaan, allekirjoitti hinausauton paperit, haki avaimet toiseen autoon ja sen toisen auton tallista, lastasi lehdet siihen ja kokeili startata kottereoa. Ja katso! Se kävi sen aikaa, että sai varhaisjakaja sen ajettua takaisin talliin. 

Ajeli sitten varhaisjakaja piirinsä ja ihmetteli, että mikä kumma vai onko varhaisjakaja ollut kyseisenä yönä tavallistakin aivokuolleempi vai luuleeko varhaisjakaja kotteron vain olevan epäkunnossa. ???

Asia selvisi sitten tänään, kun varhaisjakajan pomo soitti: oli joku tankannut bensiiniä kyseiseen kotteroon dieselin tilalle.

Eikä se joku ollut varhaisjakaja.