valvotaan useilla eri tavoilla, vaikka varhaisjakaja yksin yössä ahertaakin.

A) kulunvalvonta. Kun sitä litteää muoviläpyskää vilauttaa sähköisessä lukon edessä, kirjaa järjestelmä: XX meni juuri sisään ja tarkka kellonaika. Ulos sentään pääsee vielä lukosta kääntämällä.

B)Ajoneuvoseurantalaite.  Päräyttää varhaisjakaja käyntiin virman katiskan ja asettelee ajoseurantalaitteeseen läpyskän. Kohta vilahtaa vihreät ja järjestelmä kuittaa XX käynnisti YY auton. Seuraa ajoneuvoseurantalaite jokikisen varhaisjakajan tekemän manööverin. Jarrutukset, kiihdytykset, pysähdykset, tyhjäkäynnin, ajonopeuden, äkkinäiset väistöliikkeet, kuoppiin ajot ja tarkat kordinaatit missä YY auto kulloinkin sijaitsee. Ja tietysti tarkat kellonajat. 

C) Sähköinen lukulaite.  Saa varhaisjakaja lehdet lastattua ja istuutuu YY autoon. Ennenkuin mihinkään sen pitemmälle ajetaan, napsautetaan henkilökohtainen sähköinen lukulaite päälle, valitaan jaettava piiri. Järjestelmä kuittaa: XX lähtee piirille ZZ. Jokainen piiri, jonka varhaisjakaja jakaa, hän kuittaa aloitetuksi. Ja piirin loputtua taas kuitataan: piiri valmis. Ja järjestelmä kirjaa ZZ piiri valmis. Ja tietysti tarkat kellonajat.

D) Ajopäiväkirja, johon varhaisjakaja tunnontarkasti merkitsee töiden aloitusajan. Eli se ajan, jolloin varhaisjakaja hakee avaimet ja jonka järjestelmä on kuitannut kohdassa A. Johan varhaisjakaja tunnontarkasti merkitsee tehdyt piirit ja jonka järjestelmä on kuitannut kohdassa C. Johon varhaisjakaja tunnontarkasti merkitsee ajetut kilometrit ja jotka järjestelmä on kuitannut kohdassa B. Johon varhaisjakaja merkitsee jälleen tunnontarkasti töiden lopetusajan eli sen ajankohdan, jossa varhaisjakaja palauttaa auton avaimet ja jonka järjestelmä kuittaa kohdassa A.

Tämän lisäksi työnantajalta tulleessa paimenkirjeessä vaaditaan nyt varhaisjakajalta erillinen työnseurantalomake, jossa selviää varhaisjakajan töiden aloitus- ja lopetusajat. Tämä on kuulemma lakisääteinen asia, jota joku jossain joskus haluaa seurata. Ja tätä paperilappusta, joka ei ole sähköisessä muodossa, kuten ei ole ajopäiväkirjakaan, säilytetään monta herran vuotta jossain niitattuna yhteen, että se joku saa seurata montako tuntia varhaisjakaja on töitä tehnyt kuukaudessa tai vuodessa, ettei vaan tule liikaa ylitöitä.

Menee nyt varhaisjakaja leipomaan korvapuusteja. Radiossa tuli hyvä ohjekin Marttaliiton ihmiseltä: Kun panee kaikkia aineita sopivasti, tulee hyvät korvapuustit. Tällä ohjeella takuulla onnistuu.

Ai niin. Tänäänkin on hyvä päivä.