keskiviikko, 6. maaliskuu 2024

Jonkun aikaa

on vettä virrannut sen sillan alta jolla meikäläinen seisoskelee.

Paljon on tapahtunut sekä pientä ihmisen että suuren maailman suhteen.

Meidän ikioma  HerraLaarrsson ei enää astele tällä pihamaalla vaan kirmailee koirien taivaassa. Enää on se pienin ja pahaäänisin  meidän ilonamme. Tosin se on niin pieni, ettei sitä aina muistakkaan....

Pitää kyllä myöntää, että monta kertaa tulee edesmenneet koirat mieleen: "Muistatko kun Lillillä oli tapana..."

tässä Herralaarrsson viime keväänä kauneudenhotopäivänä.

20230303_100802.jpg

Nyt on kaikki lastenlapsetkin niin vanhin kuin nuorinkin lentäneet maailmalle kokeilemaan siipiään. Nuorin lensi vähän kauemmaksi, loput ovat tässä lähistöllä, paitsi se yksi joka on pääkaupunkilaistunut.

Ihan olen tässä miettinyt tätä eläkeläisen viikkoa. Tänään on maanantai ja huomenna onkin jo perjantai. Se johtuu yksinomaan ja vain siitä, että eläkeläinen on hidas. Jo pelkästään vaatteiden aamuinen pukeminen kestää vaikka kuinka kauan. Ei ole ihme jos aika juoksee. Ja vähän yksi jos toinenkin asiaa tapahtuu hidastetusti.

Eläkeläinen on lopettanut kaikennäköisten sotauutisten seuraamisen oman mielenterveyteensä vedoten jo vuosi sitten. Ja suhtautuu suurella epäilyksellä muuhunkin uutisiontiin  Tekoäly  luo täydellisiä naisia ja maisemia ihmisten kadehtittavaksi. 

. Vararuokavarasto on valmiustilassa, ainakin melkein, paperit suurinpiirtein järjestyksessä, lääkkeet selvillä ja reppu valmiina. Hätäillä ei eikä murehdita tulevaa. Olen vain todennut, että miesmuisti on näköjään n. 80 vuotta ja joillakuilla lyhyempikin.

ja on eläkeläinen myös ajatellut, että on ihmiskunnan älykkyysosamäärä joltain osin laskenut. Vissiin on  niiden äidit jo odotusaikana tehneet aiai ja voivoi ja hyihyi sekä syöneet ihan väärin..

Ai niin, katsotaanpa mitä tapahtuu Atlantin takana marraskuun jälkeen. Onko herra trumppi sanojensa mittainen mies ja lopettaa Ukrainan sodan päivässä. Vai oliko sekin valeuutinen.  

Vaan sitähän ei koskaan tiedä vaikka eläkeläinen olisi jo silloin / siirtynyt ajasta ikuisuuteeen . Toivottavasti ei sentään ihan heti eikä ihan lähitulevaisuudessakaan.. Sen verran nautittavaa tämäm ihmiselo on. 

Oli nyt niin taikka näin, niin kevät tulee joka tapuksessa joko aikaisemmin tai myöhemmin.

ja muistetaan, että meillä on asiat paremmalla tolalla kuin monella muulla tässä mailmassa.. Vaikkei sitä  Baleaarien matkaa voi tilata tänä vuonna kun on niin kalliit lentoliputkin.. eikä ole varaa ostaa Cuccin käsilaukkua.

 

 

 

 

maanantai, 7. elokuu 2023

Ihmisellä

on ystäviä ja sitten on sukulaisia.

lauantai, 1. huhtikuu 2023

karhu on

herännyt talvihorroksesta, kun aurinko on pilkahtanut kevään merkiksi.

Kevään merkkeinä voi myös pitää toistakymmentä mustarastasta, kottaraispariskuntaa, peipposia ja sepelkyyhkyjä, jotka ovat saapuneet. Lintulaudalla ja sen alla käy aikamoinen kuhina Töyhtöhyypät on kuulemma lennähtäneet takaisin Suomenlahden tuolle puolen. Enkä yhtään ihmettele.

Mutta kai tästä jotain tulee. Jos ei muuta niin vihreä talvi.

Niin ja krookukset ovat kukassa auringon lämmön sulattamassa kukkapenkissä.

Varma kevään merkki on myös jokkis-kauden alkaminen. Siitä voi tarkemmin lukea Jokkis 2023 sivulla.

lauantai, 24. syyskuu 2022

Puu-urakan

otti Esikoinen, kun osti setänsä jäämistöstä vähän puita...

Tässä vielä naurattaa. Onneksi on vanha metsuri apuna.

puu-urakka.jpg

puu-urakka2.jpg

eikä tässä vielä kaikki........

tiistai, 19. heinäkuu 2022

Finemoon Morning Glory

14.12.2006-19.7.2022

Meidän Lilli, myös NeitiSievisenä tunnettu, viilettää sateenkaaren tuolla puolen.

IMG_0212.jpg