Kun tässä nyt on niin kauheasti peloiteltu ihmisiä maailmanlopulla ilmaston lämpenemisen avulla, päätin minäkin tehdä jotain ja jättää sen kaiken pahimman, lehmän tuotteen ostamatta. Joten ostin Alpron soijajonkun kotimaisen rahkajogurtin sijaan.

Rahkajogurtti kun sisältään sitä itseään: pastoroitu kirnumaito, rasvaton maito, hapate. Eikä mitään muuta. Sipoolaisesta meijeristä, maitoa ajettu jostain päin Suomea ja lehmät pierreet pitkin peltoja.

Alpron soijajoku sisältää: vettä, mangoa 17,8% täysmehu tiivisteestä 11 %, hedelmä 6,7, kuoritut soijapavut 9,7%, trikalsiumsitraatti, pektiini, natriumsitraatti, sitruunahappo, luontainen aromi, muunneltu tärkkelys, merisuola, tokoferoliuute, askorbiinihapon rasvahappoesterit, porkkanauute, kurpitsauute, vitamiinit ribolfaviini B2, B12, D2, hapatteet S.thermophilus ja L.bulgaricus.  Mangot ja soijat rahdattu jostain. Tuote valmistettu ulkomailla ja rahdattu Suomeen.

Ravintosisätö: Rahkajogutti (suluissa Alprojoku) , 57 kcal (61), rasvaa 0,7 g,(2) joista tyydyttyneitä (onko ne nyt niitä pahoja) 0,5 g (0,4), hiilihyraatit 3,8 g (5,8,) joista sokereita 3,8 g (5,6), proteiini 8,8 g (3,7), suola 0,1 g (0,22), (vitamiinit D 0,75, B120,38, B2 0,21, kalsium 120 mg) laktoositon.

Kumpihan näistä on se parempi vaihtoehto?